Maandag 8 juli de eerste nationale iSPEX-meetdag!

Geplaatst door & geschaard onder nieuws.

Bijna is het zover: de eerste nationale iSPEX-meetdag zal komende maandag (8 juli 2013) plaatsvinden!
We hebben er lang op moeten wachten, maar het stabiele, mooie zomerweer dat we nodig hebben voor betrouwbare metingen komt er nu aan. De huidige weermodellen voorspellen voor maandag een grotendeels onbewolkte dag.

Doe mee en voer een iSPEX-meting uit bij voorkeur op maandagochtend tussen 8.00-10.00 uur en/of ‘s middags tussen 16.00-18.00 uur. Kunt u maandag alleen op een ander tijdstip meten, dan kan dat natuurlijk ook.
Het belangrijkste voor uw meting is dat de lucht vrijwel onbewolkt is. Hier en daar een schapenwolkje is geen probleem voor het uiteindelijke resultaat: daar zullen wij achteraf voor corrigeren.

Ter voorbereiding kunt u alvast het volgende doen:
-Bekijk de meetinstructies op www.ispex.nl/meetinstructies .
-Zorg dat u de laatste versie van de app heeft. Kijk in de App Store op uw iPhone onder ‘updates’. Als u de app nog niet gedownload heeft, zoek dan in de App Store op uw iPhone naar “iSPEX”.
-Bedenk alvast wat voor u buiten een geschikte meetlocatie is. Het belangrijkste is dat een flink stuk lucht zichtbaar is, zonder hoge gebouwen of bomen ervoor. Let erop dat u zal meten met de zon in de rug. Dat is dus in westelijke richting in de ochtend en in oostelijke richting in de middag.

Vanaf nu is op www.ispex.nl/kaart en in de iSPEX-app een live kaart te zien zijn met alle meetpunten en de bijbehorende kleurcodes.

Wij realiseren ons dat deze eerste meetdag voor een deel van Nederland in de vakantieperiode valt. Maar nu we eindelijk mooi weer krijgen, konden wij deze kans niet laten schieten. Wij zullen bij mooi weer in september de tweede nationale iSPEX-meetdag organiseren, zodat alle vakantiegangers en scholen volop mee kunnen doen.

Alvast bedankt voor uw deelname! Wij kijken er naar uit om samen met u dit unieke wetenschappelijk experiment aan te gaan!