Hoe kom ik aan een iSPEX?

Geplaatst door .

Bestelling opzetstukjes
Op dit moment zijn alle iSPEX-opzetstukjes uitverkocht. Wij onderzoeken nu of we het logistiek voor elkaar kunnen krijgen om een nieuwe serie te produceren. Deze zullen alleen werken op iPhones (4, 4S of 5).
Bent u geïnteresseerd, schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief.
De eerste landelijke iSPEX meetdag vond plaats op 8 juli 2013, een tweede op 5 september 2013.  Voor deze meetdagen zijn ongeveer 10.000 iSPEX opzetstukjes voor de iPhone 4, 4s en 5 verspreid. Deze opzetstukjes zijn door onze deelnemers gebruikt om op deze dagen en andere dagen met een mooie blauwe lucht, fijnstof te meten boven Nederland. Dankzij het winnen van de Academische Jaarprijs en dankzij sponsoring door partners is het gelukt om de verkoopprijs omlaag te brengen naar €2,50 per stuk (incl. verzendkosten). Deze kosten zijn een fractie van de productiekosten.  Het laatste nieuws over of er nieuwe iSPEX opzetstukjes beschikbaar komen en over nieuwe meetdagen is te vinden op deze pagina, of hoor je als je ons volgt op twitter en facebook.

De keuze voor alleen de iPhone en geen andere smartphones heeft te maken met het verschil in uiterlijk tussen smartphones. Het iSPEX-opzetstukje moet  recht voor de camera-lens geplaatst worden. De plek waar de camera zit is niet voor elke smartphone hetzelfde. Vandaar dat in het iSPEX project is gekozen voor een iPhone waarbij de plek waar de camera zit weinig tot niet verandert van model tot model.