Consortium

Geplaatst door .

Het consortium bestaat uit de vier organisaties waar onze teamleden voor werken. Naast het consortium heeft het iSPEX project een uitgebreide lijst van partners.

NOVA: Sterrewacht Leiden, Universiteit Leiden

NOVA is de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie. Dit is een samenwerkingsverband tussen de vier universitaire sterrenkunde instituten in Nederland..

Het iSPEX team heeft haar eigen weblog op de publiekswebsite van NOVA: astronomie.nl. Bezoek de website van NOVA: astronomie.nl.


De Sterrewacht Leiden is de astrofysica afdeling van de betafaculteit van de Universiteit van Leiden en onderdeel van NOVA.

Bezoek de website van de Sterrewacht.

Netherlands Institute for Space Research (SRON)

SRON is het Nederlands expertise-instituut voor ruimteonderzoek.
Bezoek sron.nl


Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Hoe houden we onszelf en onze leefomgeving gezond? Dat is de uitdaging waar diverse lokale, nationale en internationale overheden en professionals dagelijks voor staan. Het RIVM verricht onderzoek, adviseert en ondersteunt de overheid bij deze uitdaging. Het RIVM heeft ook pagina’s over iSPEX waarin onder andere uitgebreid wordt ingegaan op Veelgestelde vragen die leven bij beleidsmakers en overheden zoals GGD’s, en waarop uitgebreid wordt ingegaan op de aanvullende Wetenschappelijke metingen van fijnstof die we nodig hebben om de iSPEX metingen te duiden.
Bezoek rivm.nl en rivm.nl/ispex


Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI)

Het KNMI is het nationaal data- en kenniscentrum voor weer, klimaat en seismologie.
Bezoek knmi.nlPartners van iSPEX:

Naast de leden van het consortium leveren ook onderstaande partners hun bijdrage aan het iSPEX project.

HoofdpartnersHet Longfonds (voorheen Astma Fonds) is hoofdpartner van iSPEX, want gezonde longen zijn van levensbelang. Je ademt elke dag lucht in en het is de vraag hoe gezond die lucht is. Luchtvervuiling kan mensen ziek maken – als eerste in de longen, want daar komt luchtvervuiling als eerste je lichaam in. iSPEX helpt mensen om zelf te ontdekken wat zij inademen. Het Longfonds is er voor iedereen met een longziekte, zoals astma of COPD – in Nederland zijn dat een miljoen mensen. En voor iedereen die z’n longen gezond wil houden.

 Het iSPEX project wordt mede mogelijk gemaakt door het winnen van de Academische Jaarprijs 2012.Avantes is een Nederlands bedrijf gevestigd in Apeldoorn. Wij ontwikkelen en produceren hier compacte optische spectrometers voor allerlei toepassingsgebieden; van procescontrole in de industrie tot bloedanalyse bij de huisarts. Bij de iSPEX technologie wordt een nieuwe technische stap gedaan: we gebruiken de enorme rekenkracht en de gebruikersvriendelijkheid van de nieuwste smartphones en tablets om spectroscopie nóg eenvoudiger en toegankelijker te maken. Samen met de Universiteit Leiden heeft Avantes het opzetstukje ontworpen dat voor de camera van een iPhone wordt geplaatst. Hiermee wordt deze omgetoverd tot een heuse spectrometer. Dankzij onze optische en spectrometrie expertise konden we de afmetingen van het opzetstukje zo ver verkleinen dat deze het formaat van een sleutelhanger heeft gekregen. En we gebruiken slimme optische componenten, waardoor het geheel licht en betaalbaar wordt.


CNG Net gaat voor schone lucht door schone mobiliteit mogelijk te maken. Met onze CNG-tankstations maken we het mogelijk om CNG te tanken; een schone en goedkope brandstof die de luchtkwaliteit verbetert. Een auto op CNG stoot namelijk nagenoeg geen fijnstof uit. Onze betrokkenheid als hoofdpartner bij het iSPEX-project is dan ook een logische stap om meer over deze schadelijke stof te weten te komen.

Productie partners

   Grafisch ontwerp


APS Group was voorheen Relate4U

Educatie Partners

    

Distributie Partners

      

 

Sponsors

Het IOP Photonic Devices programma (Ministerie van EZ,L&I)