Planning iSPEX-meetdag

Geplaatst door & geschaard onder nieuws.

Zoals u heeft gemerkt, hebben we bij het organiseren van de eerste nationale iSPEX-meetdag erg veel pech met het weer…
Wij hebben ons altijd gericht op de maand juni, omdat de meeste mensen dan nog niet op vakantie zijn. Voor de nationale meetdag willen we namelijk zo veel mogelijk deelnemers, verspreid over het hele land. Ook vinden we het belangrijk dat zo veel mogelijk scholen mee kunnen doen.


Het lijkt er nu op dat volgende week het weer kan gaan opklaren. We hebben daarom besloten om de weersvoorspellingen voor komende week nog af te wachten en de meetdag wanneer mogelijk te organiseren op een dag met veel blauwe lucht.


Wij realiseren ons goed dat in het zuiden van het land komende week de zomervakantie al begint. Dit is voor het iSPEX-team dus al een groot compromis!
Ook voor de meetdag zelf zijn we bereid tot een compromis: we zullen genoegen nemen met een dag waarop het alleen ‘s ochtends of alleen ‘s middags helder weer is. We kijken bij het KNMI dagelijks in detail naar de weermodellen, ook al zijn deze de laatste tijd heel erg onzeker geweest.


Als het ook volgende week echt niet lukt, dan zullen we helaas moeten uitstellen tot september. De week erna beginnen namelijk ook de schoolvakanties in Noord-Nederland.


Hierbij willen wij alvast benadrukken dat wij iSPEX-metingen in Nederland bij mooi weer in juli/augustus ook erg waardevol zullen vinden! Daarmee bouwen we alvast meetgevens over langere tijd op. Ook als volgende week de eerste nationale iSPEX-meetdag plaatsvindt, zullen we serieus overwegen om in september al de tweede nationale meetdag te organiseren.


Wij hopen dat wij zeer binnenkort prachtig zomerweer kunnen aankondigen!


NB: Zoals u misschien al heeft gezien, is er een nieuwe update van de iSPEX-app beschikbaar in de App Store. In deze versie hebben we de kleurcode op de iPhone 4 iets betrouwbaarder kunnen maken. Tevens is een bug gerepareerd waardoor op Twitter vaak “Mijn lucht is Onbekend” als uitslag doorgegeven werd.