Welkom bij iSPEX.nl

Geplaatst door & geschaard onder intro.

N.B.: Aanmelding voor de meetdag is inmiddels gesloten

Steeds meer mensen dragen een hightech mobiele telefoon met camera, internetverbinding, GPS en veel rekenkracht bij zich. Het iSPEX-opzetstukje met bijbehorende app verandert jouw iPhone in een handomdraai in een wetenschappelijk instrument om stof in onze atmosfeer te meten.

Richt je telefoon met iSPEX erop naar een helder stuk hemel en maak een foto. Jouw metingen, en die van 10.000 andere Nederlanders worden centraal verwerkt tot een fijnstof-kaart van Nederland, waarmee je daadwerkelijk een steentje bijdraagt aan atmosferisch onderzoek.

Al jouw meetgegevens zullen namelijk ingezet worden om de eerste stap te zetten om gezondheidsrisico’s van fijnstof beter in kaart te brengen, om vulkaanaswolken die het vliegverkeer verstoren te helpen identificeren, en om de onduidelijkheid over de invloed van fijnstof in het klimaatdebat te verkleinen.

Registreer nu uw iSPEX-opzetstukje!

Heeft u een iSPEX ontvangen bij een evenement of gekregen van iemand? Dan kunt u nu het iSPEX-opzetstukje registreren door hier te klikken en uw informatie in te vullen. Op deze manier kunt u op de hoogte worden gebracht over de uitgave van de app en de start van de meetdag.

De app is nu verkrijgbaar! Klik hier om naar de App-store te gaan!

Om fijnstof te kunnen meten met je smartphone heb je naast het iSPEX opzetstukje ook een app nodig. De iPhone app is gratis te krijgen in de App-store. Klik hier om naar de App-store te gaanLET OP! Deze link werkt alleen via de iPhone!